vis/schaaldieren/schelpdieren

Zoek naar vis/schaaldieren/schelpdieren in jouw eigen kookboeken

Vis/Schaaldieren/Schelpdieren koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Thea Spierings en M. van Stokkom - Carpaccio!

Diner / lunch / voorgerecht / tussengerecht / lunchgerecht uit Carpaccio!:

Rauwe zalm en jakobsschelpen

Ingrediënten:
bouillon, dragon, eidooier, gembersiroop, jakobsschelpen, limoen, maïskiemolie, olijfolie, wittewijnazijn en zalm

Soort:
carpaccio/tartaar / vis/schaaldieren/schelpdieren / mosterd
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Basisrecept uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Kruidige marinade voor vis (kip, lamsvlees etc) 1 - chermoula 1

Ingrediënten:
citroensap, gemalen komijn, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, saffraandraadjes, ui, verse koriander, verse peterselie en zout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans / Noord-Afrikaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / gevogelte / lamsvlees / vegetarisch
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Diner / hoofdgerecht uit Luilekkerland:

Gekookte makreel met zure saus

Ingrediënten:
azijn, bloem, boter, eidooier, laurier, makreelfilet, peentjes, peterselie en ui

Keuken:
Nederlands
Soort:
vis
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Paling in het groen

Ingrediënten:
basilicum, blond bier, bonenkruid, boter, citroenmelisse, citroensap, dragon, droge witte wijn, eidooier, kervel, paling, peterselie, pimpernel, room, salie, sjalot, spinazie en zuring

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Recept uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Raviolivulling

Ingrediënten:
boter, gerookte zalm, groentebrunoise, koriander en mascarpone

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Recept uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Warme amuses of receptiehapjes: lucifers

Ingrediënten:
ansjovisfilet, bladerdeeg, ei, herbes de provence en melk

Keuken:
Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Snack of tussendoortje uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Haring tegen een kater

Ingrediënten:
dijonmosterd, groene kruiden, maatjesharing, olijfolie, room, suiker, water, witte azijn en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Recept uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Roggenvlerken met bruine boter

Ingrediënten:
champignons, citroensap, geklaarde boter, groene olijven, kappertjes, knoflook, olijfolie, peterselie, rogvleugel en tomaat

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Snack of tussendoortje uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Gemarineerde gerookte haring

Ingrediënten:
augurk, azijn, gerookte haring, kappertjes, kervel, mosterd, olie, peper, peterselie en ui

Soort:
vis
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Gepocheerde rog in court-bouillon

Ingrediënten:
boter, citroen, court-bouillon, kervel, korianderzaad, lavas en rogvleugels

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Buffet uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Koude tarbot

Ingrediënten:
chaud-froid saus en gepocheerde tarbot

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Diner / hoofdgerecht uit Luilekkerland:

Kabeljauwstaart met ansjovis, kappers en augurkjes

Ingrediënten:
ansjovisfilet, augurk, beschuit, boter, citroen, kabeljauwstaart, kalfsfond en kappertjes

Keuken:
Nederlands / Brits
Soort:
vis
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Zalmcurry met cashewnoten

Ingrediënten:
aardappel, cashewnoten, chilipeper, garam masala, garnalen, gemalen komijn, gember, kaneel, kardemonpeulen, knoflook, kokosmelk, kokosrasp, koriander, korianderzaad, kurkuma, mosterdzaad, olijfolie, paprikapoeder, tamarindepasta, tomaat, ui en zalm

Keuken:
Indiaas
Soort:
vis
Een recept uit  - Story on a Plate

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Story on a Plate:

Toast met gepekelde zalm, avocado en chipotle

Ingrediënten:
avocado, chipotlepeper, toast en zalm

Keuken:
Mexicaans / Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit  - Rezepte aus 40 jahren

Diner / hoofdgerecht uit Rezepte aus 40 jahren:

Getrüffelte Lachsforelle in Hechtmus / Getruffelde zalmforel met mousse van snoek

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit  - Rezepte aus 40 jahren

Diner / hoofdgerecht uit Rezepte aus 40 jahren:

Seezungroulade auf Seeigelcreme / Zeetongrol op zee-egelcrème

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit  - Rezepte aus 40 jahren

Diner / hoofdgerecht uit Rezepte aus 40 jahren:

Babysteinbutt auf Roter Bete / Babytarbot op rode biet

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit  - Rezepte aus 40 jahren

Diner / hoofdgerecht uit Rezepte aus 40 jahren:

Gegrillter Tintenfisch mit Essigsauce / Gegrilde inktvis met azijnsaus

Keuken:
Spaans
Soort:
vis
Een recept uit  - Rezepte aus 40 jahren

Diner / voorgerecht uit Rezepte aus 40 jahren:

Terrine vom Waller mit Meerrettichmousse / Meervalterrine met mierikswortelmousse

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit  - Rezepte aus 40 jahren

Diner / voorgerecht uit Rezepte aus 40 jahren:

Mit Anchovis gespickter Kabeljau uns gehobelte Steinpilze / Met ansjovis bestoken kabeljauw met geschaafd eekhoorntjesbrood

Ingrediënten:
paddenstoelen

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit Holger Stromberg - Gesund Geniessen

Diner / hoofdgerecht uit Gesund Geniessen:

Dorade und Mango, im Bananenblatt gedämpft / In bananenblad gestoomde dorade met mango

Ingrediënten:
bananenblad, chilisaus, dorade, gember, knoflook, kokosnoot, limoen, mango, rode chilipeper en sjalotten

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit  - Story on a Plate

Diner / hoofdgerecht uit Story on a Plate:

Thaise lente

Ingrediënten:
ingemaakte wilde look, jonge bamboescheuten, jonge varentoppen en op kersenhout gerookte sashimi

Keuken:
Thais / Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit  - Story on a Plate

Recept uit Story on a Plate:

Hirame usuzukuri - Dungesneden zomerbot

Ingrediënten:
zomerbot

Keuken:
Japans / Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Diner / lunch / voorgerecht uit Down to earth:

Haring met aardappelmosterdsalade, appel en zilveruitjesgranité

Ingrediënten:
aardappel, appel, crème fraîche, fijne mosterd, grove mosterd, haringen, jonagold, sushiazijn en zoetzure zilveruitjes

Soort:
vis
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Tapas van visconserven 8, Makreelkuit met radijs en tomaat

Ingrediënten:
extra vierge olijfolie, guindilla peper, kerstomaat, makreelkuit, moscatelazijn, olijfolie, peper, peterselie, radijs, tomaten en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Rijksmuseum kookboek:

Harder met gepekelde walnoten, geitenhangop en krokante boekweit

Ingrediënten:
amandelolie, boekweit, dille, dilleolie, droge witte wijn, geitenyoghurt, groene walnoot, harderfilet, olie, peper, rietsuiker, turf, venkelzaad, walnoot-edik en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vis