vis/schaaldieren/schelpdieren

Zoek naar vis/schaaldieren/schelpdieren in jouw eigen kookboeken

Vis/Schaaldieren/Schelpdieren koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Thea Spierings en M. van Stokkom - Carpaccio!

Diner / lunch / voorgerecht / tussengerecht / lunchgerecht uit Carpaccio!:

Rauwe zalm en jakobsschelpen

Ingrediënten:
bouillon, dragon, eidooier, gembersiroop, jakobsschelpen, limoen, maïskiemolie, olijfolie, wittewijnazijn en zalm

Soort:
carpaccio/tartaar / vis/schaaldieren/schelpdieren / mosterd
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Basisrecept uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Kruidige marinade voor vis (kip, lamsvlees etc) 1 - chermoula 1

Ingrediënten:
citroensap, gemalen komijn, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, saffraandraadjes, ui, verse koriander, verse peterselie en zout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans / Noord-Afrikaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / gevogelte / lamsvlees / vegetarisch
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Turks kookboek:

Firinda köpek baliği - Gebakken haai

Ingrediënten:
bloem, citroenen, ei, hondshaai, olie, zandhaai, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Turks kookboek:

Çheli - Paling

Ingrediënten:
olijfolie, paling, paprikapoeder, spinazie, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit S. Franco en W. Lingwood - Pasta

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Pasta:

Puttanesca

Ingrediënten:
ansjovis in olie, gedroogde pasta, gemelli, gezouten kappertjes, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, penne, rode chilipeper, rode wijn, tomaat, ui, verse peterselie, zwarte olijven en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Frans van Munster en Karin van Munster - Fratello & Sorella

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Fratello & Sorella:

Peperoni ripieni di tonno - Met tonijn gevulde minipaprika's

Ingrediënten:
ansjovisfilet, brood, eidooier, kappertjes, knoflook, laurier, makreel uit blik, minipaprika, olijven, peperkorrels, peterselie, sardines uit blik en tonijn uit blik

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Gepocheerde tong

Ingrediënten:
boter, citroensap, peper, sjalot, tong, visbouillon, water, witte wijn en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Tong meunière

Ingrediënten:
bloem, citroensap, geklaarde boter, peper, peterselie, tong en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Diner / tussengerecht uit Mas is meer:

Zeebaars

Ingrediënten:
specerijenolie, zeebaarsfilet en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gekookte visjes - pallu mara

Ingrediënten:
citroensap, daoen salam, koenjit, kurkuma, limoensap, rode spaanse peper, verse ansjovis, verse sardientjes, witte basterdsuiker en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Pascale Naessens - 2 - Puur Pascale

Recept uit 2 - Puur Pascale:

Rauwe zalm met broccolirijst

Ingrediënten:
broccoli, nori, sesamzaad, sojasaus, wasabi en zalm

Soort:
vis
Een recept uit Jozef Youssef - Moleculair koken

Diner / hoofdgerecht uit Moleculair koken:

Sous-vide zalm met boerenkool em sauce vierge

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, boerenkool, citroenrasp, citroensap, dragon, extra vierge-olijfolie, gemalen koriander, knoflook, koriander, olijfolie, peper, peterselie, poedersuiker, tomaten, zalmfilet en zout

Soort:
vis
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Mas is meer:

Kabeljauw

Ingrediënten:
citrusolie, dragon, kabeljauw, venkelpollen en zeezout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit S. Franco en W. Lingwood - Pasta

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Pasta:

Romige zalmsaus

Ingrediënten:
bieslook, farfalle, fusilli bucati, gedroogde pasta, gerookte zalm, knoflook, parmezaanse kaas, room, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Pascale Naessens en William Cortvriendt - Puur & lichter

Recept uit Puur & lichter:

Dorade royale met gele en groene courgettes en tomaat

Ingrediënten:
courgette, dorade, pijnboompitten en tomaat

Soort:
vis
Een recept uit Frans van Munster en Karin van Munster - Fratello & Sorella

Diner / hoofdgerecht uit Fratello & Sorella:

Baccala alla Vicentina - Stokvis uit Vicenza

Ingrediënten:
ansjovis, bloem, melk, parmezaanse kaas, peterselie, stokvis en ui

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Turks kookboek:

Dil baliği - Tong

Ingrediënten:
bloem, boter, citroen, ei, tong, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Sogliole marinate - Gemarineerde tongetjes

Ingrediënten:
bloem, extra vergine olijfolie, frituurolie, mul, peper, pijnboompitten, rozijnen, sardines, tong, ui, witte wijn, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Pascale Naessens en William Cortvriendt - Puur & lichter

Recept uit Puur & lichter:

Hondshaai met venkel, tomaat en rode curry

Ingrediënten:
currypasta, hondshaai, paprika, tomaat en venkel

Soort:
vis
Een recept uit Hans Belterman - Filippijnen

Diner / hoofdgerecht uit Filippijnen:

Adobo met vis - adobo II

Ingrediënten:
arachideolie, bloem, citroensap, doperwten, grietfilets, haricots verts, japanse sojasaus, knoflook, lichte chinese sojasaus, limoensap, peper, platvisfilets, scholfilet, sperziebonen, tomaat, tongfilet, ui, visbouillon en zout

Keuken:
Filipijns
Soort:
vis
Een recept uit Jozef Youssef - Moleculair koken

Diner / hoofdgerecht uit Moleculair koken:

Gebakken zeebrasem gevuld met pesto van zongedroogde tomaten met gebakken paddenstoelen en buffelmozzarella

Ingrediënten:
boter, buffelmozzarella, paddenstoelen, pesto van zongedroogde tomaten, transglutaminase (activa®) en zeebrasem

Soort:
vis
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De chef-kok is een vrouw:

Anguilles frites, sauce tartare - Gebakken paling met tartaarsaus

Ingrediënten:
bloem, ei, frituurvet, paling, paneermeel, peper, tartaarsaus en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Masala bangra - Haring indiaase stijl

Ingrediënten:
cayennepeper, citroen, citroensap, gember, haring, knoflook, korianderzaad, kurkuma, olie, ui en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vis
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Diner / hoofdgerecht uit Home made zomer:

Zeebaarsfilet in broodkorst

Ingrediënten:
ansjovis, bieslook, chilipoeder, citroen, knoflook, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, pecorino, peper, rucola, venkelknol, witbrood, zeebaarsfilet en zout

Soort:
vis
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / hoofdgerecht uit Made in Italy:

Sogliola arrosto con patate, fagiolini e pesto - Geroosterde tong met aardappelen, bonen en pesto

Ingrediënten:
aardappel, borlottibonen, cannellinibonen, courgettebloem, doperwten, olijfolie, peper, pesto, peultjes, plantaardige olie, tong, tuinbonen, witte ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / hoofdgerecht uit Made in Italy:

Orata al balsamico - Gebakken zeebrasem met balsamicoazijn

Ingrediënten:
balsamicodressing, bieslook, boter, olijfolie, peper, plantaardige olie, reuzenradijs, sesamolie, spinazie, zeebrasemfilet, zonnebloemolie, zout en zwarte olijfpasta

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis