Italiaans

Een selectie van de lekkerste Italiaanse recepten op HeerlijkZoeken.

Zoek naar Italiaans in jouw eigen kookboeken

Italiaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Polenta Langzaam

Ingrediënten:
olijfolie, polenta bianca en polenta bramata

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Broodringen

Ingrediënten:
boter, cakemeel, gist en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Bresaola met ricotta

Ingrediënten:
bresaola, ricotta en rucola

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / bijgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Auberginekoekjes met peterselie, knoflook en parmezaanse kaas met mozzarella

Ingrediënten:
aubergines, bloem, boter, broodkruim, ei, knoflook, mozzarella, parmezaanse kaas, peterselie, plantaardige olie, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Kikkersoep

Ingrediënten:
kikkers

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / bijgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Gebakken jonge erwtjes met olijfolie en prosciutto uit Florence

Ingrediënten:
doperwten, extra vergine olijfolie, knoflook, pancetta, peterselie, prosciutto, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
groente
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Zoetzure paprika’s

Ingrediënten:
azijn en paprika's

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Diner / voorgerecht uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Ravioli di patate (ravioli met aardappel)

Ingrediënten:
bloem, bloemige aardappelen, ei, eierdooier, groentebouillon, knoflook, nootmuskaat, olijfolie, parmaham, parmezaanse kaas, peper, rozemarijn, zout en peper en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Diner / hoofdgerecht uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Testicoli di vitello all'anice (kalfstestikels met anijsroom)

Ingrediënten:
anijszaad, boter, citroen, droge witte wijn, nootmuskaat, peper, room, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ingrediënten:

Paprikapesto

Ingrediënten:
amandelen, knoflook, marjoraan, olijfolie, parmezaanse kaas, pijnboompitten, rode paprika, rode peper en zout

Keuken:
Mediterraans / Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Panzanella met groenten

Ingrediënten:
balsamicoazijn, basilicum, brood, courgette, lente-uitje, olijfolie, peper, pruimtomaat, zout en zwarte olijven

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Savooiekool uit de oven - cavolo verza al forno

Ingrediënten:
italiaanse saucijsen, mozzarella, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, room, savooiekool, tomatenpuree en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groente
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / bijgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Gegratineerde asperges met parmezaanse kaas en gebakken eieren

Ingrediënten:
asperges, boter, ei, groente, parmezaanse kaas, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Italië:

Vignarola - Groentepotje uit Rome

Ingrediënten:
artisjokken, citroensap, doperwten, lente-ui, little gem, munt, olijfolie, pancetta, pecorino, steentijm, tuinbonen en varkenskinnebakkenspek

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Aardappelcrèmesoep

Ingrediënten:
aardappels

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Gevulde kapoen

Ingrediënten:
gekookte ham, kapoen, spinazie en tong (vlees)

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Pasta met tonijnsaus met tomaten en knoflook

Ingrediënten:
boter, extra vergine olijfolie, knoflook, penne, peterselie, rigatoni, spaghetti, tomaten uit blik, tonijn in olijfolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / warme sauzen
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Bijgerecht uit Twaalf:

Aardappelen met gedroogde wilde venkelbloempjes

Ingrediënten:
aardappel, bouillon, gedroogde wildevenkelbloemen, knoflook, olijfolie en salie

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Verse champignons met eekhoorntjesbrood, rozemarijn en tomaten

Ingrediënten:
champignons, extra vergine olijfolie, gedroogd eekhoorntjesbrood, kastanjechampignons, knoflook, pruimtomaten in blik, rozemarijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Picknick / diner / lunch / buffet / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Frittata met tomaat, ui en basilicum

Ingrediënten:
basilicum, boter, ei, extra vergine olijfolie, parmezaanse kaas, pruimtomaten, pruimtomaten in blik, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
ei/omelet/frittata
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Picknick / diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Zilveren Lepel:

Hardgekookt ei met gerookte zalm - uova sode con il salmone

Ingrediënten:
ei, gerookte zalm, peper, slablad, slagroom en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
eieren, kaas en zuivel / vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Bijgerecht uit De Zilveren Lepel:

Hersensaus - salsa di cervella

Ingrediënten:
citroensap, ei, kappertjes, lamshersenen, laurierblad, olijfolie, ui, verse peterselie, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
warme sauzen / lamsvlees / orgaanvlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Parelhoen met salie - faraona alla salvia

Ingrediënten:
boter, olijfolie, pancetta, parelhoen, peper, verse salieblaadjes en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Diner / hoofdgerecht uit Italië:

Piccione alla vernaccia - Duif met vernaccia

Ingrediënten:
duiven, kippenhartjes, kippenlevertjes, knoflook, melk, olijfolie, oud witbrood, peperoncino en vernaccia di san gimignano

Keuken:
Italiaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Recept uit Italië:

Pizzadeeg

Ingrediënten:
gedroogde gist, olijfolie, patentbloem, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
beslag/deeg
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt / brunch / lunch / bijgerecht / basisrecept uit De dikke vegetariër:

Gegrilde bruschetta

Ingrediënten:
brood, knoflook, olijfolie, peper en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegan / vegetarisch