Italiaans

Een selectie van de lekkerste Italiaanse recepten op HeerlijkZoeken.

Zoek naar Italiaans in jouw eigen kookboeken

Italiaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Polenta Langzaam

Ingrediënten:
olijfolie, polenta bianca en polenta bramata

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Broodringen

Ingrediënten:
boter, cakemeel, gist en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Pien Wekking - Pien laat haar eten zien

Recept uit Pien laat haar eten zien:

Rigatoni met 'nduja, cherrytomatern en burrata

Ingrediënten:
basilicum, burrata, cherrytomaten, chilivlokken, knoflook, 'nduja, olijfolie, paccheri, peper en zout en tomatenpuree

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Zilveren Lepel:

Venkel in deeg - finocchi in crosta

Ingrediënten:
ansjovis op zout, bloem, boter, ei, gruyère, peper, venkelknol, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
quiche / hartige hapjes / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Hart met ansjovis - cuore alle acciughe

Ingrediënten:
ansjovisfilets op olie, boter, hart, olijfolie en verse bladpeterselie

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / orgaanvlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / nagerecht uit De Zilveren Lepel:

Kastanje-ijs - gelato ai marron glacé

Ingrediënten:
eierdooier, fijne kristalsuiker, gekonfijte kastanje, likeur, marrons glacés, melk en room

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / ijs
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Nieren met mosterd - rognone alla senape

Ingrediënten:
boter, dijonmosterd, nieren, olijfolie, peper, slagroom en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Bijgerecht uit De Zilveren Lepel:

Aubergines met ricotta uit de oven - melanzane in forno alla ricotta

Ingrediënten:
ansjovis op zout, baby-aubergines, ei, gedroogde oregano, gedroogde paddenstoelen, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, ricotta, verse bladpeterselie, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groente / vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / italiaanse antipasti / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit De Zilveren Lepel:

Gevulde courgettes - zucchine ripiene

Ingrediënten:
courgette, ei, olijfolie, paneermeel, parmezaanse kaas, peper, tonijn op olie, verse bladpeterselie, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Scottata met rucola - 'scottata' alla rucola

Ingrediënten:
olijfolie, peper, radicchio, rucola, runderhaas en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / rundvlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / italiaanse antipasti / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit De Zilveren Lepel:

Paprikatortino - tortino di peperoni

Ingrediënten:
aardappel, ansjovis op zout, boter, ei, gele paprika, groene paprika, majoraan, olijfolie, rode paprika, ui, verse basilicum, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Gevulde zeekat - seppie farcite

Ingrediënten:
ei, kadetjes, kappertjes, pijlinktvis, olijfolie, peper, pijnboompitten, verse bladpeterselie, zeekat en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Buffet / bijgerecht uit De Zilveren Lepel:

Slaharten met kruiden - cuori di lattuga alla erbe

Ingrediënten:
balsamicoazijn, dijonmosterd, olijfolie, peper, slaharten, verse bieslook, verse dragon, verse kervel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch / groente
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

Gekookte eieren met broccoli - uova mollette con i broccoli

Ingrediënten:
broccoli, ei, knoflook, olijfolie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
eieren, kaas en zuivel / vegetarisch / groente
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / buffet / nagerecht uit De Zilveren Lepel:

Tiramisù

Ingrediënten:
cacao, eierdooier, eiwit, koffie, lange vingers, mascarpone, poedersuiker en pure chocolade

Keuken:
Italiaans
Soort:
eieren, kaas en zuivel / pudding / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Rijsttimbaal - timballo di riso

Ingrediënten:
boter, eierdooier, gedroogde paddenstoelen, italiaanse saucijsen, kippenlever, knoflook, langkorrelige rijst, olijfolie, paneermeel, parmezaanse kaas, peper, zout en zwezerik

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / quiche / rijst / orgaanvlees / ovenschotel
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / buffet / nagerecht / bij de koffie uit De Zilveren Lepel:

Weense appeltaart - torta viennese alle mele

Ingrediënten:
appel, bloem, boter, citroenrasp, ei, eierdooier, fijne kristalsuiker, kaneel, lange vingers, sultana's, walnoten en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Picknick / diner / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

Koude komkommersoep à la crème - crema fredda di cetrioli

Ingrediënten:
aardappel, komkommer, olijfolie, peper, sla, slagroom, ui, verse munt, vleesbouillon en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / soep/bouillon / groente
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / buffet / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Zilveren Lepel:

Duivenmousse met truffelvinaigrette - mousse di piccione con vinaigrette al tartufo

Ingrediënten:
armagnac, crackers, dijonmosterd, duif, ganzenlever, kippenlever, olijfolie, peper, sjalot, slagroom, suiker, truffelpasta, verse bladpeterselie, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
schuim/mousse/gelei / gevogelte / orgaanvlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / buffet / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Zalmkoekjes - svizzere di salmone

Ingrediënten:
boter, brood, citroen, geklaarde boter, melk, paneermeel, witte peper, zalmfilet en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Picknick / buffet / bijgerecht uit De Zilveren Lepel:

Gemarineerde wortels - carote marinate

Ingrediënten:
knoflook, olijfolie, oregano, rode peper, verse bladpeterselie, wittewijnazijn, worteltjes en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / marinade
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Buffet / bijgerecht uit De Zilveren Lepel:

Wortels in Franse saus - carote in salsa francese

Ingrediënten:
dijonmosterd, ei, jonge worteltjes, olijfolie, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Konijn van de jagersvrouw - coniglio alla cacciatora

Ingrediënten:
bloem, boter, droge witte wijn, konijn, peper, rauwe ham, tomaat, ui, verse tijm en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / wild
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / gourmet/steengrill/fondue uit De Zilveren Lepel:

Koude auberginetoren - torre fredda di melanzane

Ingrediënten:
aubergine, grof boerenbrood, lente ui, mozzarella, olijfolie, peper, tomaat, verse basilicum en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / lunchgerecht uit De Zilveren Lepel:

Pikante maïssoufflé - soufflé di mais piccante

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, emmentaler, Maïs uit blik, melk, paprikapoeder, peper, rode paprika, verse chilipeper en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / ei/omelet/frittata / vegetarisch / groente
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / buffet / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Kalfsvlees in melk met ham - arrosto al latte e prosciutto

Ingrediënten:
bloem, boter, kalfsvlees, melk, rauwe ham, uitgebeende kalfsborst en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / varkensvlees