etherische olie

Zoek naar etherische olie in jouw eigen kookboeken

Etherische Olie koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

citrus oil flavor in water

Ingrediënten:
water

Soort:
etherische olie
Een recept uit Hans Belterman - Driemaal anders uit de wok

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Driemaal anders uit de wok:

Kippesoep met tomaten

Ingrediënten:
arachideolie, ketjap benteng manis, knoflookpoeder, mager kippenvlees, peper, rijst, sambal oelek, tomaat, ui, verse bieslook, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
soep/bouillon / gevogelte / etherische olie
Een recept uit Jasper Udink ten Cate - Creative chef

Bijgerecht / basisrecept uit Creative chef:

No. 1 Parfum Meditarrané

Ingrediënten:
basilicum, knoflook, korenbloemwater, kruidenazijn, lavendelwater, rozemarijnwater, salie, tomatenconsommé, verbenawater en witte balsamicoazijn

Keuken:
Internationaal
Soort:
etherische olie
Een recept uit Jasper Udink ten Cate - Creative chef

Bijgerecht uit Creative chef:

No 2. Flower Power

Ingrediënten:
kamillewater, lindebloesemwater, rozenwater en verbenawater

Keuken:
Internationaal
Soort:
etherische olie
Een recept uit Jasper Udink ten Cate - Creative chef

Bijgerecht uit Creative chef:

No. 3 From Russia, with love

Ingrediënten:
dennenolie, hamamelis, jeneverbes en wodka

Keuken:
Russisch
Soort:
etherische olie
Een recept uit Jasper Udink ten Cate - Creative chef

Bijgerecht uit Creative chef:

No 4. Fresh & Tonka

Ingrediënten:
duizendbladwater, hysopwater, pepermuntbladwater en tonkaboon

Keuken:
Internationaal
Soort:
etherische olie
Een recept uit Jasper Udink ten Cate - Creative chef

Bijgerecht uit Creative chef:

De Geuren-DJ

Ingrediënten:
aardbei, kaneel, oranjebloesemwater, rozenwater, sandelhout, steranijs en venkelzaad

Keuken:
Internationaal
Soort:
etherische olie
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Diner / hoofdgerecht uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Gegrilde lende

Ingrediënten:
cayennepeper, citroenpeper, provençaalse kruiden, suiker, varkenslendelapje, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
varkensvlees / etherische olie
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Frittata di patate - Aardappelomelet

Ingrediënten:
aardappel, ei, munt, peper, peterselie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort:
ei/omelet/frittata / etherische olie
Een recept uit L. Martin - Het grote vegetarische kookboek

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het grote vegetarische kookboek:

snelle en gemakkelijke voorgerechten

Ingrediënten:
asperges, boter, brood, citroenvinaigrette, erwtjes, filodeeg, knoflookboter, knoflookroom, kruidenroom, look, parmezaanse kaas, peultjes, prei, raketsla, schelpjespasta, sperziebonen en vegetarisch bakvet

Soort:
boter en olie
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Appelboter

Ingrediënten:
appel, cider, kaneel, kruidnagel, piment en suiker

Soort:
boter en olie
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Recept uit Modernist Cuisine [4]:

Whipped Butter

Ingrediënten:
boter, melkzuur, room, zout en δ-decalactone

Soort:
boter en olie
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Recept uit Modernist Cuisine [4]:

Olive Oil "Margarine"

Ingrediënten:
agar-agar, gegelatineerde zetmeel, olijfolie, propyleenglycolalginaat en water

Soort:
boter en olie
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Recept uit Modernist Cuisine [4]:

Hot-smoked butter

Ingrediënten:
boter

Soort:
boter en olie
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Charred Leek Oil

Ingrediënten:
banyulsazijn, druivenpitolie en prei

Soort:
boter en olie
Een recept uit Jonah Freud, Ronald Hoeben en Cees Holtkamp - De banketbakker

Recept uit De banketbakker:

BroodPudding

Ingrediënten:
jonagold appel, eidooier, ei, melk, paneermeel, rozijnen, slagroom, suiker, vanillestokje en witbrood

Soort:
boter en olie
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Turquoise:

Bittere groenten, artisjokken en sjaloten met maanzaad

Ingrediënten:
artisjokharten, citroensap, groenlof, kippenbouillon, maanzaad, olijfolie, pikant paprikapoeder, prei, sjalot, snijbiet, sumak en water

Soort:
boter en olie
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Clove Oil

Ingrediënten:
druivenpitolie en kruidnagelolie

Soort:
boter en olie
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Rack of Lamb

Ingrediënten:
lam en rozemarijn

Soort:
boter en olie
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Coffee Butter

Ingrediënten:
boter en koffiebonen

Soort:
boter en olie
Een recept uit Sarogini Kamalanathan - Sri Lanka Food

Recept uit Sri Lanka Food:

Curry met bloemkool en aardappel

Ingrediënten:
aardappel, bloemkool, chilipoeder, citroen, gedroogde kerriebladen, komijn, komijnzaad, mosterdzaad, peper en ui

Soort:
boter en olie
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Maître d'Hôtel Boter

Ingrediënten:
boter, citroen, mosterd en peterselie

Keuken:
Frans
Soort:
boter en olie
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

Molasses Butter

Ingrediënten:
molasse

Soort:
boter en olie
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Marcona Almond Butter

Ingrediënten:
marcona amandelen en ultra-sperse 5®

Soort:
boter en olie
Een recept uit Roger Van Damme - Roger Van Damme desserts

Recept uit Roger Van Damme desserts:

Crumble van hazelnoot (Onderdeel van vallend blad)

Ingrediënten:
amandelpoeder, bloem, blonde cassonade, boter, sinaasappezeste en zout