gevogelte

Zoek naar gevogelte in jouw eigen kookboeken

Gevogelte koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Gebratene Taubenpastete mit Feigen-Birnen-Salat - Pastei van gebraden duif met vijgen-perensalade

Ingrediënten:
boter, duiven, geklaarde boter, jeneverbessen, kippenbouillon, knolselderij, korianderzaad, laurier, maïzena, olie, pasteivulling, pimentkorrels, poedersuiker, rode wijn, strudeldeeg, tomatenpuree, ui, vijgen-perensalade, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Duits / Marokkaans / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Javaanse bahmi 1 - bahmi djawa 1

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, djahé, goela djawa, ketjap benteng manis, kippenbout, knoflook, komkommer, limoensap, mie, olie, peper, prei, sambal oelek, sperziebonen, taugé, tomaat, ui, verse bieslook, verse bladselderij, verse koriander, witte kool en zoete indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch / Javaans
Soort:
pasta/noodles / gevogelte
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Kip in het pannetje

Ingrediënten:
bleekselderij, bouquet garni, cornichons, kip, knolselderij, kruidnagel, meiknol, prei, ui, wortel en zeezout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit  - 3 - Topkoks voor thuiskoks

Diner / hoofdgerecht uit 3 - Topkoks voor thuiskoks:

Kippenborst met preiroomsaus en wilde paddenstoelen

Ingrediënten:
babybladspinazie, boter, kippenborst, kippenbouillon, knoflook, knoflookpuree, laurier, prei, room, sjalot, tijm, wilde paddestoelen en witte wijn

Soort:
gevogelte
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Caneton aux cerises / caneton montmorency - Gebraden eend met kersen

Ingrediënten:
boter, citroensap, eend, kersensaus, madeira, peper, port, rode kersen, zout en zwarte kersen

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Kip babi - pollo alla babi

Ingrediënten:
kip, knoflook, olijfolie, peper, verse rozemarijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit B. Van Loo - Als kok in Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Als kok in Frankrijk:

Kapoen Taillevent (1375)

Ingrediënten:
citroensap, droge witte wijn, gemalen amandelen, gember, kapoen, kippenbouillon en komijn

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit B. Van Loo - Als kok in Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Als kok in Frankrijk:

Kip Mallarmé (Exotische kip op oudejaar) (1874)

Ingrediënten:
boter, kokosnootvruchtvlees, kerriepoeder, knoflook, maïskip, peper, saffraan, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit B. Van Loo - Als kok in Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Als kok in Frankrijk:

Coq au vin volgens Larousse Gastronomique (1938)

Ingrediënten:
bloem, boter, champignons, cognac, croutons, kip, knoflook, laurier, nootmuskaat, ontbijtspek, peper, peterselie, plantaardige olie, rode bourgogne, rozemarijn, suiker, tijm, zilveruitjes en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit B. Van Loo - Als kok in Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Als kok in Frankrijk:

Kip Dumas (1873)

Ingrediënten:
kippenlever, maïskip, peper, room, roomboter, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Tim Delissen - Het ATAG kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het ATAG kookboek:

Kippenbout met een salade van gestoomde groenten

Ingrediënten:
amandelschaafsel, bieslook, bospeen, chilipeperpoeder, doperwten, gemalen komijnzaad, gemberpoeder, gembersiroop, gerookt paprikapoeder, kippenbout, kurkuma, kwark, rode ui, sinaasappelzeste, verse maiskorrels en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
gevogelte
Een recept uit Tim Delissen - Het ATAG kookboek

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het ATAG kookboek:

Borrel kippenpootjes

Ingrediënten:
bosui, chilisaus, gemberpoeder, kippenpootjes, korianderpoeder, kurkumapoeder, paprikapoeder, peper, rietsuiker, rode peper, sesamzaad, verse koriander en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
gevogelte
Een recept uit Tim Delissen - Het ATAG kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het ATAG kookboek:

Kalkoen omwikkeld met basilicum en pancetta

Ingrediënten:
banaansjalot, basilicum, bospeen, kalkoenmedaillons, knoflook, pancetta, peper, roomboter, salie, vastkokende aardappel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Tim Delissen - Het ATAG kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het ATAG kookboek:

Eendenborst met zalf van pompoen, gestoomde rode kool en spruitjes, een chutney van ui, framboos en tijm en krokantje van roseval aardappel

Ingrediënten:
appelstroop, balsamicoazijn, frambozenjam, grof zeezout, olijfolie, peper, pompoen, rode kool, rode ui, rosevalaardappels, rozemarijn, spruitjes, tamme eendenborst, tijm en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
gevogelte
Een recept uit Tim Delissen - Het ATAG kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het ATAG kookboek:

Kalkoenfilet met paddenstoelen en spek en pedro-ximenezsaus

Ingrediënten:
andijvie, cranberrycompote, jus de veau, kalkoenfilet, kaneelstokje, kruidnagel, laurierblad, paddenstoelenmix, pecannoten, prosciutto cotto, sherry pedro ximenez, sinaasappel en zoete aardappel

Keuken:
Internationaal
Soort:
gevogelte
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Comptoir Libanais:

Gebakken kippenlevertjes met granaatappel

Ingrediënten:
citroen, gehakt, granaatappelmelasse, kaneel, kippenlevertjes, munt, olijfolie, knoflook, zout en zwarte peper

Keuken:
Libanees
Soort:
gevogelte
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Kalkoen met gehakt-kastanjevulling

Ingrediënten:
babykalkoen, brood, gehakt, gerookt spek, kastanjes, madera, peper, sjalotjes, vetstof en zout

Soort:
wild en gevogelte / gevogelte
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Comptoir Libanais:

Rakakat met kip en SUMAC

Ingrediënten:
bloem, brick, filodeeg, kaneel, kipfilet, olijfolie, uien, zout en zwarte peper

Keuken:
Libanees
Soort:
gevogelte
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Gekarameliseerde kippenvleugels

Ingrediënten:
gemberwortel, honing, kippenvleugels, knoflook, olie, sojasaus en water

Soort:
wild en gevogelte / gevogelte
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Parelhoen met portwijn en muskaatdruiven

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, muskaatdruiven, parelhoen, peper, rode port, room, vetstof en zout

Soort:
wild en gevogelte / gevogelte
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Parelhoen met ananas

Ingrediënten:
ananas, ananassap, cayennepeper, maïszetmeel, parelhoen, spek, ui, vetstof, witte rum en zout

Soort:
wild en gevogelte / gevogelte
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Fazant met champignons

Ingrediënten:
bols sinaasappellikeur, boschampignons, citroen, druivenbladeren, fazant, jeneverbessen, kalfsvet, kruidnagels, maïszetmeel, peper, room, sinaasappel, vetstof en zout

Soort:
wild en gevogelte / gevogelte
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Brochette van eendenborst met vijgen

Ingrediënten:
citroen, cognac, eendenborstfilets, gevogeltefond, groene peperbolletjes, peper, sjalotjes, vetstof, vijgen en zout

Soort:
wild en gevogelte / gevogelte
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Hsiang shu ya - Knapperig gebraden aromatische eend

Ingrediënten:
frituurvet, gember, knoflook, sherry, sojasaus, tamme eend, ui, vijfkruidenpoeder, witte peperkorrels en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Murghi biryani - Kip biryani

Ingrediënten:
amandelschaafsel, boter, braadkuiken, bulgaarse yoghurt, chilipeper, ei, foelie, gember, ghee, kaneel, kardemonpeulen, kippenbouillon, knoflook, koriander, kruidnagel, munt, rijst, saffraan, ui en zout

Keuken:
Pakistaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Canard à la bigarade - Eend met Bigaradesaus

Ingrediënten:
bigaradesaus, eend, peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte